Rosè Cuvée dei Frati

Brut Κλασική Μέθοδος

Το Cuvée Rosè είναι μια από τις ναυαρχίδες της παραγωγής μας. Η ιδέα ενός αφρώδους οίνου σε ροζ χρώμα γεννήθηκε στο τραπέζι, σκεπτόμενοι τις δυνατότητες των σταφυλιών που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή της Rosa dei Frati. Το Cuvée Rosè δημιουργείται μετά από ανάπαυση στις οινολάσπες για 24 μήνες κατά τη διάρκεια του οποίου αναπτύσσεται τόσο η οσφρητική όσο και η γευστική πολυπλοκότητα του. Το perlage είναι πολύ λεπτό και το χρώμα του, αντίκ ροζέ, υποδηλώνει αμέσως τις δυνατότητές του. Στην όσφρηση, η αίσθηση είναι εξαιρετικά κομψή με αλατούχες νότες που αφήνουν περιθώρια για υπαινιγμούς από μικρά κόκκινα φρούτα και ροδοπέταλα. Στον ουρανίσκο είναι ευχάριστο και νόστιμο, με φρουτώδεις γεύσεις όπου επιβεβαιώνουν όλη του η κομψότητα. Οι φυσαλίδες του είναι λεπτές και χαϊδεύουν, η αλμυρή αίσθηση και η φρεσκάδα τονίζουν την ευκολία κατανάλωσης αυτού του αφρώδους οίνου. Είναι κατάλληλο για ένα απεριτίφ και είναι ικανό να διαχειριστεί αριστοτεχνικά ολόκληρο το γεύμα. Συνιστάται με πιάτα με βάση τα ψάρια και με περίτεχνα παρασκευάσματα. Σερβίρετε σε θερμοκρασία 8°C – 9°C.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ποικιλία: Groppello, Marzemino, Sangiovese και Barbera
Σύνθεση εδάφους: Ασβεστολιθικό, Αργιλώδες, Λασπώδες και Αμμώδες
Σύστημα αναπαραγωγής: Απλό Guyot
Εμφύτευση: 2,30 χ 0,70
Απόδοση ανά εκτάριο: 90 κιλά
Είδος οινοποίησης: Ατσάλι με ελαφριά επαφή ζύμωσης
Malolactic: Δεν πραγματοποιήθηκε
Ωρίμανση και εξέλιξη: κατ’ ελάχιστο 24 μήνες για τις οινολάσπες, ακολουθούμενη από 4 μήνες στη φιάλη
Αλκοολικός βαθμός: 13%
Ολική οξύτητα: 6,50 g / L
Πτητική οξύτητα: 0,28 g / L
pH: 3,10
Ξηρό εκχύλισμα: 20,5 g / L

Έντυπο τεχνικών χαρακτηριστικών