Ronchedone Vino Rosso
Στην περιοχή όπου αναδύονται οι πρώτοι Μοραινικοί λόφοι, παρασκευάζονται επίσης ερυθρά κρασιά βάθους και δύναμης και η απόλυτη απόδειξη αυτού είναι το Ronchedone. Απόλυτα επιθυμητό από τη στιγμή το οποίο θεωρήθηκε ότι ορισμένες περιοχές και μερικά μικροκλίματα ήταν κατάλληλα για την απόκτηση ενός τέτοιου κρασιού. Το Marzemino, Sangiovese και 10% Cabernet το καθιστούν ένα κρασί που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Στην όσφρηση είναι πολύ πλούσιο με νότες από κόκκινα φρούτα, βατόμουρα, κεράσια, βαλσάμικο και μαρμελάδες. Στον ουρανίσκο είναι ισχυρό και έντονο, καθαρό, αλμυρό, με ωραία οξύτητα, ένα σημάδι του εδάφους Benacense. Ιδανικό σε συνδυασμό με κόκκινα κρέατα με μεσαίες και μεγάλες προετοιμασίες μαγειρέματος, πτηνά κυνηγίου, παλαιωμένα τυριά, πλούσια ζυμαρικά και σούπες με κρέας.
Τεχνικά χαρακτηριστικά
Ποικιλία: Marzemino, Sangiovese και Cabernet 10%
Σύνθεση εδάφους: Ασβεστολιθικό, Αργιλώδες, Λευκό, Αμμώδες
Σύστημα αναπαραγωγής: Απλό Guyot και κεντρικό κορδόνι
Εμφύτευση: 2,30 χ 0,70
Απόδοση ανά εκτάριο: 80 κιλά
Είδος οινοποίησης: Ζύμωση σε ατσάλι με παρατεταμένη επαφή
Malolactic: Πραγματοποιήθηκε
Ωρίμανση και εξέλιξη: σε barrique για 14 μήνες, ακολουθούμενη από 10 μήνες σε φιάλη
Αλκοολικός βαθμός: 14,5%
Ολική οξύτητα: 6.0 g / L
Πτητική οξύτητα: 0,42 g / L
pH: 3,60
Ξηρό εκχύλισμα: 36 g / L