Pratto

Το Pratto αντιπροσωπεύει μια πρόκληση την οποία θέλαμε να αντιμετωπίσουμε, ξεφεύγοντας από τα συμβατικά σχέδια διατηρώντας παράλληλα τον σεβασμό για την περιοχή. Στο τέλος της συγκομιδής, η αρωματικότητα του Sauvignon οινοποιήθηκε σε ατσάλι, η απαλότητα του Chardonnay και η φινέτσα του Turbiana ενώνονται αρμονικά με ένα αποκλειστικό αποτέλεσμα. Η όσφρηση εντοπίζει νότες τροπικών φρούτων που συνοδεύονται από βλάστηση και ορυκτότητα που ενισχύουν τη φινέτσα και την κομψότητά του με επικοινωνιακό αντίκτυπο που προκαλεί σιελόρροια διεγείροντας τη γεύση. Στον ουρανίσκο, η αίσθηση είναι πλούσια με μια εξαιρετική γλυκύτητα που ακολουθείται από οξύτητα και χαλάρωση σε τέλεια ισορροπία, και τελικές νότες ορυκτών και φρούτων. Ιδανικό για δομημένα ορεκτικά όπως κροστίνι αλά φουά γκρα και ευαίσθητα αλλά πλούσια σε γεύση πρώτα πιάτα, ελαφριά και λευκά κρέατα και ψάρια με αρωματικά βότανα. Εξαιρετικό με παλαιωμένα τυριά.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ποικιλία: Turbiana, Chardonnay και Sauvignon Blanc
Σύνθεση εδάφους: Ασβεστολιθικό, Αργιλώδες
Σύστημα αναπαραγωγής: Guyot και κεντρικό κορδόνι
Εμφύτευση: 2,30 χ 0,70
Απόδοση ανά εκτάριο: 80 κιλά
Είδος οινοποίησης: Ατσάλι
Malolactic: Δεν πραγματοποιήθηκε
Ωρίμανση και εξέλιξη: Σε ατσάλι σε λεπτές οινολάσπες για 12 μήνες, ακολουθούμενη από 2 μήνες στη φιάλη
Αλκοολικός βαθμός: 13,5%
Ολική οξύτητα: 6,60 g / L
Πτητική οξύτητα: 0,35 g / L
pH: 3,10
Ξηρό εκχύλισμα: 21,5 g / L

Έντυπο τεχνικών χαρακτηριστικών