Cuvèe dei Frati

Brut Κλασική Μέθοδος

Το αποτελέσματα από αυτό το Cuvée είναι πραγματικά εκπληκτικά. Τα σταφύλια μας, τόσο πλούσια σε σταθερή οξύτητα, μας έκαναν να σκεφτούμε την παραγωγή μιας κλασικής μεθόδου σύμφωνα με αυτές των καλύτερων ιταλικών αφρωδών οίνων. Προσθέσαμε 10% Chardonnay στην Turbiana για να ολοκληρώσουμε το νεανικό ενθουσιασμό του ντόπιου σταφυλιού. Μετά από ανάπαυση στις φιάλες για τουλάχιστον 24 μήνες, το αφρώδες κρασί ζωντανεύει σε εκφράσεις εξαιρετικής φινέτσας. Λεπτό και συνεχές perlage, χρυσοκίτρινο χρώμα με πράσινες αντανακλάσεις. Στην όσφρηση είναι αρωματικό, με νότες μπισκότων και φουντουκιού, σανού και καρυκευμένου καπνού. Το μεταξένιο και κρεμώδες ανθρακικό δίνει χώρο για οξύτητα που διεγείρει την σιελόρροια επιστρέφοντας τις νότες μπισκότου και φουντουκιού.
Ιδανικό για απεριτίφ αλλά και για ολόκληρο το γεύμα, είναι ικανό να αναδείξει όλη την ευελιξία μιας κλασικής μεθόδου. Εξαιρετικό σε ψάρια γλυκού νερού, καθ’ όλη τη διάρκεια της οινοποσίας, σε πουλερικά, κρύα λευκά κρέατα και καλοκαιρινές σαλάτες.
Συνδυάζεται εξαιρετικά με παρμεζάνα υψηλής ποιόητας.

Τεχνικά δεδομένα

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ποικιλία: Turbiana και Chardonnay
Σύνθεση εδάφους: Ασβεστολιθικό, Αργιλώδες
Σύστημα αναπαραγωγής: Απλό και διπλό Guyot
Εμφύτευση: 2,30 χ 0,70
Απόδοση ανά εκτάριο: 90 κιλά
Είδος οινοποίησης: Άμεση συμπίεση των σταφυλιών με ζύμωση σε ατσάλι
Malolactic: Δεν πραγματοποιήθηκε
Ωρίμανση και εξέλιξη: κατ’ ελάχιστο 24 μήνες για τις οινολάσπες, ακολουθούμενη από 4 μήνες στη φιάλη
Αλκοολικός βαθμός: 13%
Ολική οξύτητα: 6,70 g / L
Πτητική οξύτητα: 0,38 g / L
pH: 3,12
Ξηρό εκχύλισμα: 20,2 g / L

Έντυπο τεχνικών χαρακτηριστικών