Pietro Dal Cero

Amarone della Valpolicella DOCG

Υπήρχε μια εποχή που η οικογένεια Νταλ Σέρο ήταν Βερόνες.

Σήμερα ο Igino, ο Gian Franco και η Anna Maria επιστρέφουν στα ανατολικά εδάφη της Βερόνας, τη γενέτειρα του πατέρα τους Pietro, στον οποίο είναι αφιερωμένο αυτό το μπουκάλι, για να επιβεβαιώσουν την ιστορία τους και να απολαύσουν τον αέρα αυτών των τόπων.
Το κάνουν με ένα κρασί που είναι εμβληματικό της παραγωγής κρασιού της Βερόνας στον κόσμο, το Amarone. Το ρουμπινί χρώμα γοητεύει με τον χαρακτήρα και την έντασή του. Το άρωμα των φρούτων είναι πλούσιο με έναν ευχάριστο τόνο μαύρου κερασιού που συνδυάζεται με νότες σοκολάτας και γλυκών μπαχαρικών.
Η φινέτσα απογειώνεται με το floral συστατικό και το μωβ τριαντάφυλλο. Οι βαλσαμικές νότες αναδύονται όλο και πιο πειστικά, με νότες γλυκάνισου και άγρια ​​μέντα.
Τα τριτογενή στοιχεία είναι λεπτά και επιτρέπουν να αντιλαμβάνεστε τις ευχάριστες νότες της Arabica και του απαλού καπνού. Στο τραπέζι, η μέγιστη έκφρασή του αναδυκνείεται με παλαιωμένα τυριά, ψητά κρέατα, κοκκινιστά κρέατα και κυνήγι.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ποικιλία: Corvina, Corvinone, Rondinella, Croatina
Σύνθεση εδάφους: Ασβεστολιθικό, Λευκό, Αργιλώδες
Σύστημα αναπαραγωγής: Απλό Guyot
Εμφύτευση: 2,20 x 0,70
Απόδοση ανά εκτάριο: 60 κιλά
Είδος οινοποίησης: Ξήρανση σε κουτιά για 4 μήνες, ζύμωση σε ατσάλι με παρατεταμένη επαφή
Malolactic: Πραγματοποιήθηκε
Ωρίμανση και εξέλιξη: σε barrique για 24 μήνες, ακολουθούμενη από 12 μήνες σε ατσάλι και 24 μήνες σε φιάλη
Αλκοολικός βαθμός: 17%
Ολική οξύτητα: 7,5 g / L
Πτητική οξύτητα: 0,80 g / L
pH: 3,60
Ξηρό εκχύλισμα: 40 g / L