|   Αρχική Σελίδα   |   Επικοινωνία   |   Πελάτες Χονδρικής   |  
 
Είσοδος Πελατών Χονδρικής
 
Διεύθυνση email:
 
 
Κωδικός Πρόσβασης:
 
 
 
Εγγραφή ως πελάτης χονδρικής
 
Ο λογαριασμός μου
 
Διεύθυνση email:  
 
Κωδικός Πρόσβασης:  
 
 
Ενημέρωση

Το κτήμα

H Οικογένεια, οι αξίες μας, η γη μας
 
Το κτήμα Ca dei Frati είναι γνωστό από το 1782, όπως βεβαιώνει ένα έγγραφο πού αναφέρει για ένα σπίτι με υπόγειο πού βρίσκεται στην περιοχή Lugana di Sermione, ονομαζόμενη ''Luogo dei Frati’’. Το 1939 ο Felice Dal Cero, γιός του Domenico, αμπελουργός από την Montecchia di Crosara, μετακόμισε σε εκείνο το σπίτι στην Lugana di Sermione, διαισθανόμενος αμέσως την υψηλή αμπελουργική ικανότητα της περιοχής.
 
 
Μετά από τριάντα χρόνια εργασίας στο αμπέλι και το κελάρι, το 1969, ο γιός του Pietro συμμετέχει στην δημιουργία του Doc και αρχίζει να εμφιαλώνει την πρώτη του ετικέτα Lugana Casa dei Frati. Το 2012 Pietro Dal Cero πεθαίνει αφήνοντας την πολιτιστική κληρονομιά στη σύζυγό του Santa Rosa και τα παιδιά του Igino, Gian Franco και Anna Maria που διοικούν την εταιρεία με το ίδιο πάθος και αποφασιστικότητα.
 
Η νέα αγορά του αμπελώνα Luxinum στην Valpolicella είναι η επιστροφή στις ρίζες, εκεί όπου όλα ξεκίνησαν. Ο αμοιβαίος σεβασμός, ο θεσμός της οικογένειας, ρόλοι προσδιορισμένοι και το δέσιμο με την ιδιοκτησία τους στις όχθες της λίμνης Garda, είναι η πραγματική δύναμη της οικογένειας. Η Ca dei Frati βασίζεται στο παρελθόν και ατενίζει το μέλλον μέσα από την διαδικασία της έρευνας και ανάπτυξης μέσα σε 70 χρόνια παραγωγής κρασιού.
 
Η παράδοση και η ιστορία

Στους αρχαίους πολιτισμούς μπορούμε να βρούμε προτάσεις και επιβεβαιώσεις για τους στόχους και τις τρέχουσες εργασίες μας. Μέσα από τα έγγραφά τους προκύπτει η αξιολόγηση της γης που καλλιεργούμε. Το αρχαιότερο έγγραφο το οποίο αναφέρεται στην ποιότητα των κρασιών Lugana, περιλαμβάνεται στην πρώτη έκδοση του «De Vinorum Naturali , του Andrea Bacci, γιατρός, ο οποίος απολάμβανε την εμπιστοσύνη του Πάπα Sixtus V, και αναφέρει ότι μεταξύ των περιοχών Peschiera και Deszano, παράγονται εξαιρετικά κρασιά Trebulani. Και ανακαλύπτουμε ότι στο κέντρο της περιοχής – στις νότιες ακτές της λίμνης Garda- λειτουργούσε ένα μοναστήρι, το οποίο είχε ξεκινήσει να καλλιεργεί αμπέλια για να καλύψει τις ανάγκες της Θείας Λειτουργίας και της κοινότητας του. Σε μεταγενέστερο έγγραφο από το έτος 1782, αναφέρεται για πρώτη φορά ένα σπίτι με την ονομασία «Τόπος των μοναχών», το οποίο αποτελεί και την βάση του σημερινού αμπελώνα και οινοποιείου Ca dei Frati.

 

Τα τρία στοιχεία: Η περιοχή, το κλίμα, το έδαφος

Η υποχώρηση των παγετώνων στο νότιο τμήμα της λίμνης Garda, οδήγησε στον σχηματισμό ενός αμφιθεάτρου από λόφους από μοραίνα: έδαφος πλούσιο σε ασβέστη, πετρώματα και μεταλλικά άλατα στα χαμηλότερα στρώματα και αργιλώδες, ιλυώδες και ασβεστολιθικό στρώμα στην επιφάνεια. Η σύνθεση αυτού του εδάφους επιτρέπει την παραγωγή κρασιών, τα οποία διακρίνονται για την κομψότητα και μακροβιότητά τους. Κάποτε η περιοχή αυτή ήταν καλυμμένη από δάση και έλη- το δάσος Lucana- κατοικείτο  από ελάφια και αγριογούρουνα. Σήμερα η Riviera έχει αλλάξει εντελώς χάρη σε ένα πιο ήπιο κλίμα. Εκτός από αμπέλια, υπάρχουν παντού ελιές, λεμονιές, κέδροι, αμυγδαλιές και φοίνικες. Το ήπιο κλίμα στη λίμνη Garda, είναι ένα από τα συστατικά, τα οποία συμβάλλουν στην παραγωγή των εν λόγω κρασιών σε μία περιοχή, η οποία φωλιάζει ανάμεσα στους πρόποδες της Λομβαρδίας και της περιοχής Βενέτο. Η παρουσία του ανέμου διαδραματίζει θεμελιώδη ρόλο. Ο άνεμος Pelér, ο οποίος φυσάει από τα βόρεια της περιοχής Riva del Garda προς τα νότια, δημιουργεί διακυμάνσεις στη θερμοκρασία, οι οποίες επιτρέπουν την καλλιέργεια αυτών των κρασιών. Η μεγάλη μάζα του νερού της λίμνης Garda χρησιμεύει ως ρυθμιστής της θερμοκρασίας και δημιουργεί ένα κλίμα ιδανικό για αυτό το επίπεδο έδαφος. Εδώ καλλιεργούμε τα αμπέλια μας.