|   Αρχική Σελίδα   |   Επικοινωνία   |   Πελάτες Χονδρικής   |  
 
Είσοδος Πελατών Χονδρικής
 
Διεύθυνση email:
 
 
Κωδικός Πρόσβασης:
 
 
 
Εγγραφή ως πελάτης χονδρικής
 
Ο λογαριασμός μου
 
Διεύθυνση email:  
 
Κωδικός Πρόσβασης:  
 
 
Ενημέρωση

Το ελληνικό website των ιταλικών οίνων Ca dei Frati είναι διαθέσιμο

Το ελληνικό website των ιταλικών οίνων Cà dei Frati είναι πλέον κοντά σας. Διαβάστε πληροφορίες σχετικά με το κτήμα και την ιστορία του καθώς και τις μεθόδους παρασκευής κάθε κρασιού. Δείτε επιπλέον αναλυτικά, τα χαρακτηριστικά κάθε κρασιού όπως την ποικιλία των σταφυλιών από την οποία παράγεται, την οξύτητα και πολλά άλλα. Μη διστάσετε να το δοκιμάστε, η γεύση του θα σας μείνει αξέχαστη!

Αγαπητέ Πελάτη

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος σας παραθέτουμε ωρισμένες παρατηρήσεις πού αφορούν τον τρύγο 2010 καθώς επίσης και νέα πού αφορούν την εταιρείας μας.

Η χρονιά πού μόλις τελείωσε χαρακτηρίστηκε από άφθονες βροχές από τις πρώτες κιόλας ημέρες της άνοιξης πού, με κανονικούς ρυθμούς, συνεχίσθηκαν για όλη την καλοκαιρινή περίοδο. Το 2010 παρουσίασε επομένως, μία πολύ αργή καμπύλη ωρίμανσης αποδίδοντας στο κρασί μαγευτικές κύριες οσμές. Τα μπουμπούκια είχαν δείκτη παραγωγής μεγαλύτερο από τον προηγούμενο χρόνο καθιστώντας απαραίτητη, σε ορισμένες περιοχές, την αραίωσην τους.

Η εποχή του τρύγου άρχισε με λίγη καθυστέρηση σε σύγκριση με πέρυσι και απαίτησε μεγάλη προσοχή και επαγγελματικότητα. Η τεχνική του τρύγου, αποκλειστικά χειρονακτική, μας ανάγκασε σε πολυάριθμα διαδοχικά περάσματα στο ίδιο αμπέλι, επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο να μεταφέρουμε στην οιναποθήκη μας σταφύλι σε άριστη κατάσταση από υγιεινής άποψη. Ο καθυστερημένος τρύγος μας έδωσε επίσης μεγάλη ικανοποίηση αφού ο Οκτώβριος ήταν φρέσκος και ηλιόλουστος.

Το παραχθέντα κρασιά παρουσιάζουν αμετάβλητη την οξύτητα τους σε σύγκριση με πέρυσι, με μεγαλύτερη όμως παρουσία σε μηλικό οξύ το οποίο προσδίδει στα κρασιά μας περισσότερη φρεσκάδα και κομψότητα.

Αυτή η αίσθηση προέρχεται από μία χρονιά ιδιαίτερα δροσερή, καθώς επίσης και λόγω τις βαθμιαίας εισόδου στην παραγωγή σχεδόν όλων των νέων υψηλής συγκεντρώσεως αμπελιών, αλλά με λιγότερη παραγωγή ανά συστάδα. Η αύξηση της ποιότητας μας οφείλεται επίσης και στην επιλογή των κλώνων(κλονική) πού από τριάντα χρόνια, πραγματοποιούμε στην εταιρεία μας. Διασώσαμε πολύ παλιούς κλώνους με ελάχιστη παραγωγή και γι’ αυτό είχαν εγκαταλειφθεί από τους περισσότερους παραγωγούς, αλλά ικανοί να παράγουν σταφύλια υψηλής ποιότητας.

 

Επενδύσεις ΟΙ εργασίες επέκτασης της οιναποθήκης μας προχώρησαν κανονικά αν και οι βροχές, στο τέλος του χρόνου, δεν μας διευκόλυναν αρκετά. Η κατασκευή των τοίχων εκτελέστηκε και ελπίζουμε ότι όλη η κατασκευή θα τελειώσει στο τέλος της άνοιξης. Η επέκταση περιλαμβάνει έναν υπόγειο αποθηκευτικό χώρο 2000 mq με υπερκείμενη περιοχή ικανότητας 2500 mq για την αποθήκευση των προϊόντων σε ωρίμανση πριν από την αποστολή. Αυτή η επένδυση υπαγορεύθηκε από την πρόσφατη επιλογή της εταιρείας μας να προσφέρει, εκτός από κρασί της χρονιάς, και εκείνο με πέντε χρόνια ωρίμανσης στο μπουκάλι.

 

Διακρίσεις Ο οδηγός Κρασιά της Ιταλίας 2011 του περιοδικού Espresso απένειμε την διάκριση ̋υπέροχο κρασί ̋ στο δικό μας BROLETTINO 2008.

Ο οδηγός Slow Wine 2011 Slow Food Editore βράβευσε με την διάκριση ̋σαλιγκάρι ̋ το Lugana I FRATI 2004 με ωρίμανση 5 χρόνων στο μπουκάλι.

Το Γερμανικό περιοδικό Wein velt στην έκδοση του Ιανουαρίου 2011 δημοσίευσε τον κατάλογο με τις καλύτερες ιταλικές σαμπάνιες πού παράγονται με την κλασσική μέθοδο και το δικό μας Brut CUVE΄Ε dei FRATI κατέλαβε μία από τις πρώτες θέσεις, κοντά στα πλέον φημισμένα ονόματα παραγωγής ιταλικής σαμπάνιας.

 

Σας ευχαριστούμε γιατί επιλέξατε Ca΄dei Frati στις αναφορές σας, καθώς επίσης και για την πραγματικά εξαιρετική συνεργασία. Σας επισυνάπτουμε ένα συνοπτικό πίνακα με τις μηνιαίες παραλαβές πού πραγματοποιήσατε το 2010 ώστε να προγραμματίσετε καλύτερα τις πιθανές παραγγελίες σας.

 

Βέβαιοι ότι σας μεταδώσαμε ευχάριστα νέα, Σας περιμένουμε στην Vinitaly 2011 στην Verona από 07 έως 11 απριλίου (Περίπτερο 6 – Τομέας D5) για να δοκιμάσετε τα νέα κρασιά μας και με την ευκαιρία σας χαιρετούμε θερμά, ευχόμενοι προκαταβαλικώς Καλό Πάσχα.

 

 

Οικογένεια Dal Cero